Modni blog internet marketing

3 načina da podignete svoj modni blog na viši nivo

Uspeh nekoliko svetskih, a potom i naših modnih blogera, izazvao je naglo povećanje broja blogova, vlogova, youtube kanala koji su posvećeni modnom svetu, aktuelnim trendovima ili jednostavno svakodnevnim savetima koji su usko vezani za svet mode.

S obzirom da blogosfera kao i sam internet neprestano raste, novim blogerima postaje sve teže da se istaknu i prikažu svoje ideje ili kreacije većoj populaciji.

Blog (modni blog) je savršen način da ljudima širom sveta pokažete svoj modni stil, viziju i kreativnost. Takođe, ukoliko ste talentovani, pratite trendove i vredno radite, možete postati modni ekspert ili u krajnjem slučaju makar solidno zarađivati kao modni bloger ili kopirajter.

Modni blog ‒ 3 saveta za rast popularnosti:

1)     Pišite, stvarajte, snimajte

Ukoliko želite da pokrenete bilo koji vid internet-prezentacije, treba da budete svesni da je vaša publika večito gladna za novim sadržajem. Nemojte da upadnete u najveću zamku koju kreiranje blogova nosi sa sobom i da se fokusirate na previše detalja. Detalje i sitne probleme rešavajte usput, vaša publika vam neće zameriti na tome, a vreme koje biste proveli u korekcijama pre objave ili tokom pokretanja bloga jeste vreme koje vaša potencijalna publika već koristi za čitanje/praćenje nekog drugog bloga, sajta, youtube kanala itd.

Stvarajte (kvalitetan) sadržaj u redovnim intervalima. Čak iako su intervali u kojima objavljujete duži, ukoliko postoji raspored kog se držite, publika će to razumeti i prihvatiti.

2)     Gostujte

Svoje ime, svoje ideje i svoje mišljenje morate da reklamirate u svakoj prilici koja vam se pruži. Potrudite se da gostujete na što većem broju blogova, portala i sajtova. Svaki iskorak u oflajn svet je veoma poželjan. Časopisi, radio-emisije, televizijske emisije, sve to vam može samo pomoći da se vaše ime i ideje prezentuju široj populaciji, a oni će kasnije veoma lako pronaći vaš modni blog.

Nemojte da da zapadnete u drugu po redu zamku koju kreiranje blogova nosi sa sobom i da odbijate saradnju, a pogotovo onu koja je besplatna. Naprotiv, nudite svoje tekstove. Potrebno je mnogo truda, mnogo besplatnih tekstova, mnogo negativnih komentara… Ali nemojte da zaboravite da ste ‒ što se više trudite, što više od vas zahtevaju besplatne tekstove, a pogotovo ako imate sve više negativnih komentara, sve bliži svom krajnjem cilju.

3)     Budite inovativni

Da biste uspeli u svetu modnih blogova morate biti kreativni. Vremenom modni blogeri zapadnu u kolotečinu i počnu da pružaju sadržaj koji je sve više šablonskog karaktera, nema inovativne elemente i nije u skladu sa modernim trendovima, već se neretko oslanja i na staru slavu autora ili samog portala.

Budite inovativni, ali ne po svaku cenu. Nemojte trčati ispred svakog novog trenda koji je prirodno ili veštački generisan u modnom svetu. Uvek budite spremni da argumentima branite svoje mišljenje, pa čak iako se ono ispostavi kao netačno, ljudi će vas više ceniti ukoliko ste iskreni prema sebi, a potom i prema njima. Pružite svojoj publici inovativan sadržaj ili jednostavan sadržaj, ali na inovativan i zanimljiv način.

„Svi naši snovi mogu da postanu stvarnost, ako imamo hrabrosti da ih pratimo.”

Volt Dizni

Ukoliko mislite da će vam ovaj tekst ponovo zatrebati, savetujemo vas da bukmarkujete stranicu:

Na vašoj tastaturi pritisnite:

Bukmark


Udemy: Fashion Blogging: Starting a Fashion Blog


Tanasković Aleksandar