Google Partners sertifikat Digitalni marketing

Google Partners sertifikat

Program Google Advertising Professionals je aprila 2010. godine zvanično postao Google Partners program. Svrha Google Partners programa je obuka i pomoć u radu velikom broju digital marketing konsultanata.

Usled sve veće potrebe za internet tj. digitalnim marketingom, kreiranje ovog programa je bio prirodan korak. Google je uvideo potrebu da obuči profesionalce iz oblasti internet analitike, digitalnog marketinga i optimizacije konverzija kako bi krajnjim korisnicima pružili adekvatnu uslugu i iskoristili pun potencijal AdWords i Analytics programa.

Google Partners programi sertifikacije pružaju besplatnu obuku svakom korisniku Google naloga koji želi da se obuči i sertifikuje kao Google Partner.

Nakon registracije, korisniku se pruža mogućnost besplatnog internet treninga iz oblasti Analitike (Google Analytics) i digitalnog marketinga (AdWords).  Svaka oblast sadrži besplatne video i tekstualne materijale (na izabranom jeziku).

Google sertifikacija

Google Partners sertifikat iz oblasti analitike se dobija nakon položenog internet testa, koji traje 90 minuta i sadrži 70 pitanja. Da bi se dobio sertifikat, potrebno je odgovoriti tačno na više od 80% odgovora.

Google Partners sertifikat iz oblasti digitalnog marketinga se dobija nakon položena 2 testa (od ukupno 6 – AdWords Fundamentals, Search Advertising, Display Advertising, Video Advertising, Shopping Advertising, Mobile Advertising) koja su usko vezana za Google AdWords platformu. Neophodno je položiti test iz AdWords osnova (AdWords Fundamentals), čije polaganje traje 120 minuta i sadrži 100 pitanja, dok se izbor drugog testa prepušta potrebama vlasnika naloga.

Pomenuti sertifikat predstavlja verovatno jedan od najprestižnijih u svetu digitalnog marketinga, čak i kada se u konkurenciju uvrste plaćene obuke i sertifikati. Svima toplo preporučujemo obučavanje u skladu sa Analytics i AdWords treninzima, kao i polaganje testova koji se mogu polagati jednom nedeljno (neograničen broj puta), dok se ne ispuni potreban broj tačnih odgovora za sertifikaciju.

Posetite google.com/partners i počnite već danas sa obukom.

Ostali tekstovi iz kategorije: Internet marketing sertifikat.

Ukoliko mislite da će vam ovaj tekst ponovo zatrebati, savetujemo vas da bukmarkujete stranicu. Na vašoj tastaturi pritisnite:

Bukmark

Tanasković Aleksandar